eenvoudig caravanverzekeringen vergelijken

Vragen over de vergelijking?
050 - 203 05 15

Ik ben op zoek naar:

Aantal caravanverzekeringen dat we voor u vergelijken

Aantal caravanverzekeringen na uw selectie

Als je caravan technisch helemaal in orde is, maar toch continu slingert, is deze hoogstwaarschijnlijk verkeerd beladen. Meestal is te weinig kogeldruk de oorzaak. Weinig kogeldruk zorgt vaak voor een instabiele wegligging. Een eventuele in werking zijnde stabilisator kan ervoor zorgen dat je het niet of te laat merkt. Deze houdt namelijk het slingeren tegen, alleen kan deze er ook voor zorgen dat, als je eenmaal in een slinger zit (meestal bij een snelheid van meer dan 80 km per uur), je er lastiger uitkomt. Met alle nare gevolgen van dien.

Hieronder vind je 8 tips voor een goede belading:

  1. Zorg dat je zware spullen zoveel mogelijk onderin en in het midden van de caravan opbergt. Onderschat het gewicht van een stapel tijdschriften of boeken niet.
  2. De lichtste spullen kun je het beste achterin de caravan onderbrengen en de zware meer naar voren.
  3. Het is belangrijk dat beide caravanwielen gelijk worden belast. Probeer de bagage dus zo te verdelen, dat dit het geval is.
  4. Sluit bovenkastjes goed af, zodat er geen spullen uit kunnen vallen tijdens het rijden of bij het openen. Dek de inhoud van de kastjes desnoods af met een (thee)doek.
  5. Plaats geen breekbare spullen in de bovenkastjes.
  6. Bij het inruimen van de disselkast is het belangrijk om goed op de kogeldruk te letten. Er moet namelijk wel voldoende kogeldruk zijn. Dit kunt u meten met een speciale kogeldrukmeter, welke onder de koppeling geplaatst dient te worden.
  7. Check het maximaal toegestane aantal kilo’s op de trekhaak. Deze kun je terugvinden bij ‘vertical load’ op een ovaal plaatje dat naast de trekhaak is geplaatst. Het is belangrijk dat je dit aantal kilo’s niet overschrijdt, maar dat de kogeldruk wel in de buurt van dit aantal blijft. Dit komt de stabiliteit van de caravan ten goede.

Warning: preg_match(): Unknown modifier '4' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450

Warning: preg_match(): Unknown modifier 'c' in /var/www/nlneto-almanzora/wordpress/current/wp-content/plugins/conversie/conv_functions.php on line 450